כמה שהגלישה דומה לחיים: פעם אנחנו על הגל, ופעם אנחנו עמוק בקרקעית. לפעמים אפילו בלי אוויר לנשימה. בחיים כמו בחיים, צריך לדעת ליפול ולקום כמו גדולים ובעיקר לא לפחד מהנפילות ולא לתת לפחד לנהל אותנו. לפניכם המדריך המלא איך לעבור וויפאאוט ולצאת ממנו בחיים.
כל גולש, גם המקצועי ביותר, חווה וויפאאוט כחלק בלתי נפרד מהגלישה ולכן כדאי שנתיידד עם העניין.
מה זה וויפאאוט?
בעברית – התרסקות. התערבלות בגל, כשנופלים לתוך המים ומאבדים שליטה מהגלשן.
מה קורה בזמן וויפאאוט לגל ולנו?
כשגל נשבר המים דוחפים כלפי הקרקעית וקדימה. מצד שני, הגוף שלנו צף במים ורוצה לעלות כלפי מעלה, ברגע הוויפאאוט אנחנו מרגישים התנגדות חזקה של הגל לציפה שלנו. התחושה שנוצרת היא כמו "מכונת כביסה", אנו מתערבלים במקום למשך שניות בודדות.
הוויפאאוט נגמר ברגע שהאנרגיה של הגל נחלשת ועוברת אותך ואז באופן טבעי הגוף צף אל פני המים.
בגל ממוצע בישראל סביר להניח שלא תתערבלו יותר מ-7 שניות מתחת למים. כמובן זה תלוי בסוג השבירה, גודל הגל, סוג הקרקעית, ים או אוקיינוס ועוד.
מה לעשות בזמן וויפאאוט ובסופו?
כדי לעבור וויפאאוט בצורה נכונה עלינו לשמור על מספר דברים: אוויר, רוגע והתגוננות.
1. אוויר – נשימה, כמו בכל ספורט, חשובה לאורך כל האימון, גם במהלך החתירה, המנוחה, הדרופ והשהייה על הגל. חשוב לשים לב שאנו נושמים בצורה סדירה בכל רגע, כך גם נהיה בטוחים שממש לפני הנפילה לקחנו אוויר. אדם ממוצע יכול להחזיק את הנשימה בין דקה לשתיים, ולכן אין לחשוש שהאוויר יגמר כשנופלים.
2. רוגע – חשוב להרפות את הגוף בזמן הוויפאאוט ולשמור על חשיבה רגועה. התנגדות ולחץ מבזבזים לנו אנרגיה ואוויר הכרחיים. רק כשהגל עבר אתכם, שחו מעלה אל פני המים.
3. התגוננות – כדי למנוע פגיעה, חשוב להגן על הראש והצוואר בעזרת הידיים וליפול בצורה שטוחה.
אנו ממליצים לכם לתרגל נשימה וסיבולת לב-ריאה באמצעות תרגול עצירת הנשימה, נשימות אש, פראניאמה (נשימה יוגית), מדיטציה, צלילה חופשית, פעילות אירובית, דמיון מודרך ועוד. שליטה בנשימה תשפר לכם את כל תחומי החיים וגם את הגלישה!
סתם בשביל המוטיבציה: הידעתם ששיא גינס בעצירת נשימה עומד על 25 דקות?